Kathmandu

Kathmandu

Dupa un zbor de 4 ore si jumatate spre Qatar, o scurta escala de doar 10 ore in Doha si un zbor de inca 5 ore peste India, iata-ne aterizati in Kathmandu.
Prima impresie, fix de sub aripa avionului:

image

Urmeaza formalitatile, totul e simplu, doar ca e multa lume si dureaza. Luam un sofer care sa ne duca la hotel, iar drumul me fascineaza atat de tare incat nici macar nu fotografiez. Pe langa ce e pe strazile dinspre aeroport spre centru, Ferentariul pare Mica Elvetie. Orice faci numai sa nu te uiti cumva in sus, ca te apuca panica. Manunchiuri uriase de cabluri trase care pe unde s-a apucat atarna amanintator peste trecatori. Totul pare construit parca la intamplare…

image

Ne cazam si facem o scurta recunoastere. Orasul este in plin sezon turistic. Centrul e plin, turistii sunt peste tot, strazile sunt stramte, aglomerate cu masini, motorete, biciclete, ricse, si oameni care merg de-a valma, fiecare unde are treaba, si neexistand practic niciun fel de regula in ceea ce priveste deplasarea. Se claxonaza in loc de semnalizare, in loc de salut, in loc de claxon, in loc de orice. Toti localnicii vor sa iti vanda ceva: paturi, covoare, echipament de  trekking, amulete, iarba. Ceva. Orice. Abundenta si diversitatea de mirosuri te naucesc.

Nu va luati de mine din prima ca am iesit cu Gopro-ul pe strada in loc sa iau aparatul.

image

De maine chiar o sa fac fotografii. 🙂