Culoare si lumina sub cerul Indiei. Partea a doua

Culoare si lumina sub cerul Indiei. Partea a doua

In continuarea celor scrise ieri in Prima parte, astazi mai am o serie de imagini. Tot cu descrieri scurte, mai bine vorbesc imaginile.

In toata mizeria din unele zone din India apare din loc in loc cate un paun. Aparitia mi se pare de fiecare data foarte stranie si contrastanta, ca un diamant care luceste din noroi. 

image

Botnita la capra. Exista, se pare, o explicatie destul de logica: fara botnita drumul de acasa pana la locul de pascut ar dura toata ziua. Cu botnita insa, el se scurteaza la doar cateva minute, capra nemaiavand motivatie sa ciuguleasca pe drum. Eficienta, nene! Nu se poate adapta oare si pentru politicieni? As fi de acord sa platesc semnificativ pentru un asemenea device!

image

O familie traditionala, la tara.

image

Dimineata in drum spre scoala. Sau spre munca, nu le-am intrebat.

image

image

image

Ceva templu cu o vaca sfanta. E unul cam la fiecare colt de strada. Difera tematica: poa’ sa fie cu vaca, cu Ganesh (Ganesh are cap de elefant, e simplu), cu Lakshmi (asta are o gramada de maini; problema aici e ca sunt mai multi cu multe maini si ii mai incurc), sau cu o maimuta. Pe ala nu-l stiu dupa nume, s-au rezumat sa-mi spuna ca e “Monkey God” si e foarte important.

image

Contemplare. Sau nu.

image

Alt templu, de data asta cu multi zei. In total sunt vreo trei sute de mii. Ma intreb daca ii stie cineva pe toti, cu nume, adresa si numar de telefon…!?

image

Aglomeratie pe Commercial Street in Bangalore.

image

image

De remarcat telefonistul de pe stalp.

image

Vata de zahar la purtator. N-am avut curaj… Rozul e de vina!

image

image

image

Porumb fiert. Zambim frumos la poza? Ca porumb oricum nu cumpar. Multumesc!

image

image

image

image

Foarte populare sunt sucurile de fructe “la minut”. Daca n-ar pune sare in limonada aproape ca as fi tentat… Nicio grija: pun SI zahar. E ucigator de dulce si in acelasi timp dubios de sarata. Pai ca sa-l citez pe amicul Claudius: cum sa nu-ti bata nene ficatul in teava, s-o lasi mai usor? Diversitatea gusturilor si a mirosurilor e exact ca raspandirea si combinarea culorilor: nesfarsita!

image

Mi se pare ca exista o oarecare detasare in viata vanzatorilor ambulanti. O liniste total opusa aglomeratiei care ii inconjoara.

image

image

image

image

image

Mester gravor. Babu.

image

Apropo, cea mai tare chestie inventata pana acum? Nuca de cocos nene. Aia verde, luata din cocotier acu’ o ora, nu aia uscata de ajunge la Mega Image. Cred ca as putea sa traiesc o vreme doar cu “tender coconut juice”. Fara legatura cu celebrul afacerist omonim.

image

Apus in Karnataka. La revedere Karnataka! Bun gasit Tamil Nadu!

image