Corleone din Sicilia

Corleone din Sicilia

Sicilia nu e compusa doar din plaje splendide si panorame ametitor de frumoase. Nu. Mai are si niste munti spectaculosi si niste vai cu plantatii de maslini si portocali care te fac sa visezi doar la o vacanta continua. Probabil asta o fi motivul pentru care nimeni nu pare sa munceasca aici!?

 

sicilia (7)

Astazi, insa, am declarat hotarat ca nu ma voi lasa furat de clisee si voi intra adanc in miezul problemei siciliene. Adica in sate. Sa vad adevarata atmosfera siciliana. Mafiotii. Ceva! Zis si facut. Am mers direct la Savoca. Stiu, nu e Palermo, dar e un inceput. La Savoca ne intampina urmatorul semn. Clar, zic, cliseu. Momeala de atras turistii. Pana la urma ce naiba e asa de important in Savoca?

 

sicilia (12)

O fi peisajul asta?

 

 

 

 

sicilia (8)

Sau poate biserica asta veche de niste sute de ani? Sau or fi ruinele castelului din varful muntelui?

sicilia (2)

sicilia (6)

sicilia (9)

sicilia (4)

sicilia (5)

N-am gasit pe nimeni care sa ma lamureasca. Toata lumea e in pausa di pranzo. Mereu.

sicilia (10)

Si daca lumea e in pausa di pranzo, atunci sa atacam exact in punctul slab al dusmanului: la local! Un obscur bar numit total neinspirat “Bar Vitelli”, exact ca in filmul ala cu mafioti, “Nasul”, sau asa ceva…

sicilia (3)

Hopa! Stai asa! Este chiar ACEL “Bar Vitelli”. Fix ala unde a filmat Francis Ford Coppola. Pai daca tot e asa de celebru, atunci sa ne luam o cafea si o inghetata, zic!

sicilia (11)

OK, mafioti nu sunt, Corleone a plecat, barul a ramas. Si acum? Pai sa vedem cum e cu satele siciliene. Ca de obicei, o luam pe cele mai mici drumuri care apar pe harta, ca doar masina e inchiriata, nu-i bai daca face offroad. Surpriza! Se pare ca in Italia orice drum e purtator de asfalt, indiferent ca e autostrada sau un drumulet lat de 2m. Jenant, pe cuvant!

 

sicilia (13)

Singurul om care muncea in Sicilia a fost tras in poza. Ne-a salutat vesel, iar noi am plecat uluiti!

 

sicilia (14)

De sus, de pe munte, perspectiva e mereu ucigator de frumoasa. Cerul se topeste la infinit intr-o mare incredibil de albastra. Stiu, e un cliseu. Totusi, in Sicilia e realitate pura! E absolut splendid!

sicilia (15)

sicilia (1)

Totusi, am o problema: chiar nu e niciun drum neasfaltat in toata Sicilia asta? Imi pun toate sperantele intr-o intersectie obscura, ce promite sa ma urce spre un varf de munte. Succes deplin! In Sicilia exista si un drum neasfaltat. Si, din nou, in varf de munte apar diverse panorame. Cine vrea un wallpaper sa dea un semn la comentarii si rezolvam.

Image-89

Image-86

Image-85

Image-84

Image-83

Image-82

Image-81

Image-80

Image-88

 

Image-87

Am mai scris cumva ca e frumos in Sicilia? N-as vrea sa omit cumva…