Sicilia intre apus si rasarit

Sicilia intre apus si rasarit

Seara pe strazile din Taormina. Zona e foarte turistica, lucru care imi declanseaza o alergie imediata. Exista, totusi, si locuri unde fluxul de turisti e mai redus. Cum ar fi carciuma asta de mai jos. Pardon, trattoria, scuati-mi ignoranta. Pausa di pranzo s-a terminat, e seara, deci lumea incepe sa se adune pe la terase si localuri.

Taormina (4)

Sau, unii se plimba cu masina pe strada. Chestii normale.

Taormina (5)

Taormina (6)

Punctul maxim de atractie in Taormina este Isola Bella. Bucata aia de stanca, la care poti ajunge mergand pe nisip doar in anumite ore ale zilei, ca in rest marea acopera complet calea de acces, e locul unde s-a gandit un crestin sa isi construiasca o casa si sa faca o gradina. E de vazut pe lumina, cica.

Taormina (1)

 

Taormina (3)

In rest e liniste si pace in Taormina, asa cum e peste tot in Sicilia.  Doar niste roiuri de turisti proaspat urcati cu telecabina iau cu asalt centrul istoric, ocupa mesele si magazinele de parca maine ar veni sfarsitul verii si ar ramane nemancati si nebauti.

Taormina (8)

Taormina (9)

Taormina (7)

Pentru diversitate ne-am propus sa fim matinali si sa prindem rasaritul. Cica se vede misto continentul, pe partea cealalta a stramtorii Messina.

rasarit sicilia (1)

Image-99

Aiurea! Noi am vazut doar un rasarit normal. Banal chiar. Absolut obisnuit si nespectaculos. Cu vulcanul Etna in fundal. Pentru identificare usoara, Etna e muntele ala care fumega.

 

rasarit sicilia (2)

rasarit sicilia (3)

rasarit sicilia (4)

rasarit sicilia (5)

rasarit sicilia (6)

rasarit sicilia (7)

Nu ne pare rau, totusi, ca ne-am trezit de dimineata. Duminicile sunt mereu frumoase in Sicilia. Si zilnic e Duminica…