Ziua bufnitei

Ziua bufnitei

Ma trezesc eu azi, 4 August, sa ma duc sa fac niste poze pe langa Bucuresti. Aveam eu niste obiective in cap, sun un prieten, ma urc in masina, si pe o placuta temperatura de 38 de grade la umbra ajungem prin Jud. Giurgiu sa pozez un vechi conac boieresc. Nu pun poze cu conacul, ca nu el e subiectul povestii. Amicul care ma insoteste ocheste un loc la umbra si se aseaza acolo pe o bancuta de lemn, langa o masa de gradina. Eu imi fac pozele linistit si ma indrept spre masa, uitandu-ma pe ecranul aparatului sa vad ce am produs. Curtea conacului era goala, nu era nici tipenie de om prin preajma. Oricum, pe caldura aia toata lumea cauta umbra, n-avea nimeni chef sa umble aiurea . Nici macar cainii nu ne latrasera, erau intr-o stare de letargie.

Totusi, cum ma uitam eu in ecranul aparatului, simt ca sunt privit. Senzatia e stranie, amicul era cu ochii in telefon, iar altcineva nu mai era in zona. Ridic ochii din ecran, si la mai putin de un metru de mine, lipit de bancuta pe care statea colegu’, individu’ asta din imagine se holba la mine cu doi ochi ireal de galbeni. Nu zicea nimic, dar nici nu ma scapa din ochi. Pe aparat aveam un obiectiv wide, asa, ca pentru fotografie de arhitectura, nu prea eram pregatit pentru shootinguri de wildlife.

M-am apropiat usor si pasaroiul nu s-a speriat, dar si-a infoiat un pic penele. Nici eu n-am exagerat, ca n-am vrut sa ii testez reflexele de aparare, si n-avea rost sa-l stresez degeaba. I-am facut doua poze si m-am retras.

Povestea, daca s-ar fi incheiat aici, ar fi fost banala. OK: am pozat o bufnita, de aproape. Ca fapt divers, pun poza pe Instagram. Primesc niste like-uri, nimic iesit din comun. Totusi, cineva comenteaza: 4 August, International Owl Awareness Day. Hai frate! Nu se poate, zic, face omul misto de mine. Caut pe google. E pe bune. Pe 4 August, de Ziua Bufnitelor, am pozat o bufnita. Daca as fi cautat special o bufnita sa o pozez azi, nu gaseam nici sa dau cu tunul. Si totusi…

http://tracyaviary.org/upcoming-events/international-owl-awareness-day

 

BONUS, dintr-o zi care nu era 4 August.

Disclaimer: nicio bufnita nu a avut de suferit in timpul realizarii acestor imagini.